shout box !


ShoutMix chat widget
P/S:CHAT BOX INI HANYA BOLEH DIBUKA JIKA KOMPUTER ANDA DILENGKAPI DGN FLASH PLAYER ATAU ADOBE READER .

vote for your fevorite teaser*

Tuesday, May 18, 2010

reunion/outing teaser*



dalam post ni kita akan kemukakan antara teaser2 yg menarik untuk korang undi,teaser paling banyak itulah destinasi outing/reunion kita ,jadi pilihlah dgn bijak ok :)


(teaser#1)


city square JB

TRIVIA:

-tempat ni adalah tempat tarikan pengunjung2 drpd seluruh empayar JOHOr

drpd muviee ke shopping basicly tempat ni ader mcm2 ar ,tapi tak berape mesra pengguna/pengunjung ,


tarikan:

-movie places yg terbaik
-tempat lepak best
-gaming heaven ke-2
-pusat shopping yg menarik


(teaser#2)




sanibong permas jaya

TRIVIA:

-tempat makan yg terbaik utk wat reunion
-nasi lemak berlauk yg boleh dikatakan terbaik kat JB
-seafood pun boleh tahan gak
-kalo nak wat reunion kat sini agak jauh tapi mmg worth setiap KM perjalanan korang ke sini
tapi kalo wat kat sini makan jer lah aktiviti kita ni hahaha ok ape:}

tarikan:
-reunion makan besar yg best
-sesuai utk seisi keluarga + kengkawan
-dpt rasa makan atas air (sure tak basah nyer)


(teaser#3)

jusco tebrau city



TRIVIA:
-
number 1 biggest shopping centre kat south east asia nih

-tempat muvie best ,shopping boleh gak tahan best tempat parking bayar
byk outlet drpd luar negara (international) kat sini

-p/s: kalo terserempak dgn gadis dari jepun kirim salam

tarikan:
-muvies,goodiess ,& anything above avarage

-untuk yg ade taste high class harus shopping kat sini

-tidak mesra pengguna vintage.

(teaser#4)

danga city mall (DCM)

TRIVIA:

-dulu dikenali sbg BEST WORLD & tempat ni tak kurang best nyer

-tak ade wayang ,tapi ader tempat bowling WOOT2

-utk pengiat seni ,setiap bulan jun akan di adakan art fest kat sini

-parking FREE!!!

-ade tempat shopping metrojaya (mmg best) utk korang yg gemar window shopping or the real shopping

tarikan:

-bowling

-archery indoor (memanah)

-paintball

-tempat makan best2

(teaser#5)


plaza angsana Tampoi

TRIVIA:

-tempat membeli belah kepunyaan org melayu (maybe)

-shopping mall yg terbesar sblm jusco tebrau dibina

-kat sini pun ader byk event2 diadakan

-yg paling best kat sini bowling (& kedai buku badan ) yg agak best

p/s: kalo terserempak dgn cikgu kirim salam

tarikan:

-bowling (takde cinema ok :)

-pelbagai kedai yg menarik

-kedai buku best

-parking murah

-food court yg boleh di labelkan sebagai hebat

SMAQD 09 reunion /outing for 2010

blog FMN akan membuat sebuah reunion /outing untuk ex-SMAQD 2009 ,outing ini akan dilancarkan pada bulan JUN(insyallah) jika tiada halangan ,kami drpd FMN akan membuat sebuah event yg hebat!! JIKA dapat SAMBUTAN drpd semua ex-classmate .untuk membuat event kali ini lebih menarik ,kami akan adakan satu undian dlm bentuk (kejutan*) ada 5 pilihan tempat untuk event ini & pilihan di tangan ANDA .tulus ikhlas drpd FMN .terim kasih :)


FMN will create a reunion/outing especially for ex-SMAQD batch 09 ,this outing will be on JUNE (Insyallah) if nothing stoping us, we will make an extravaganza event IF we get all the SUPPORT we need from all the ex-classmate .to make the outing intresting ,we will make a voting for the places in a form of (teaser*) .there's 5 places & the choices are YOURS! to make, from all of us at FMN peace ,love & respect .thank you :)

Friday, March 26, 2010

EARTH HOUR !!!



P/S:"pls show u'r support 4 this movement ,step by step we fight global warming"

Thursday, March 18, 2010

memory stream...


To keep the 'memory stream' going ,please share u'r unforgetable memories here & we will preview it at the FMN Blog.remember memory are'nt created for someone,it created to share with everyone!

Wednesday, March 17, 2010

JOHO (artical in process...)

credit by Alfian .

traking origin...


Tak ku lupa mana asalku

saat indahku bersamamu

kan ku urai segala memori

agar jumpa apa ku cari


memang dulu itu indah

memandang langit yang cerah

tapi kini sudah pasti

tiada apa yang dinanti

aku masih aku

bukan dulunya layu


kan ku ingati memori itu

tak mudah hilang begitu


hidup mesti diteruskan

perjuangan ke masa depan

tiba masa untuk aku

bergerak ke destinasi yang baru.

Sunday, January 31, 2010

SEJARAH sekolah!

SEJARAH SEKOLAH
9:17 AM Post by nik zhafran

Sekolah Menengah Agama Al-Quran Waddin mula ditubuhkan pada tahun 1967 oleh Allahyarham Tn. Hj. Marzuki bin Hj. Abd Salam dengan bantuan beberapa orang rakannya hasil perundingan dengan Allahyarham Tuan Hj. Sulaiman bin Ibrahim. Sekolah ini bermula dengan bangunan separuh kekal yang mana boleh menampung 60 orang pelajar sahaja pada tahun 1960. Kemudian untuk menampung pelajar yang semakin bertambah banyak bangunan baru telah dibina.
Pada tahun 1998, sebuah bangunan sekolah 4 tingkat jenis kekal dibina. Terdapat 2 bangunan asrama putera dan puteri. Pada tahun 2002 sebuah lagi bangunan dibina 4 tingkat jenis kekal dan sebuah bangunan kantin serta surau. Bangunan 4 tingkat asrama putera dan puteri akan dibina tidak lama lagi untuk menggantikan bangunan lama dengan menelan belanja kira-kira 4.5 juta atas bantuan wang kerajaan.
Sekolah ini menyediakan dwi kurikulum iaitu kurikulum arab (Bu'uth Al-Azhar) dan Akademik (KBSM). Sekolah ini telah menerima bantuan daripada Kerajaan Negeri dan Kementerian Pelajaran Malaysia serta sumbangan masyarakat.
Kini SMA Al-Quran Waddin merupakan Sekolah Menegah Agama Bantuan Kerajaan (SABK) mula diperkenalkan pada tahun 2005. Merupakan hasil cetusan idea Perdana Menteri Malaysia, Y.A.B Dato' Seri Hj. Abdullah bin Ahmad Badawi bagi memperkasakan lagi sistem pengurusan dan pentadbiran Sekolah Agama Rakyat(SAR) untuk memastikan kecemerlangan akademik, kokurikulum dan keunggulan budi pekerti.
MISI SEKOLAH
Mengamalkan budaya cemerlang melalui usaha-usaha peningkatan yang berterusan untuk melahirkan individu yang teguh kepada akidah dan syariah islam, berilmu, berketrampilan serta berakhlak mulia berlandaskan Falsafah Pendidikan Kebangsaan .
VISI SEKOLAH
SMA Al-Quran Waddin menjadi Sekolah Agama Bantuan Kerajaan (SABK) cemerlang menjelang tahun 2011.
OBJEKTIF
Untuk menjadikan SMA AL-Quran Waddin sebagai SABK yang cemerlang dengan melahirkan pelajar yang lulus 100% dalam peperiksaan, berjaya dalam bidang kokurikulum sekurang-kurangnya ke peringkat daerah dan memiliki sahsiah yang cemerlang .


MOTTO:
BERILMU
BERAMAL
BERJAYA

Monday, January 4, 2010

kawan...


I'm not a storyteller nor a fancy script writer but I'am who I'am ,

a writter tells a tale to share with everyone .


we once a friend
not like usual friends


we fight,
we leads,
we rise,
& we fall.....together

been thru tough times,
been happy all the time,
but nothing last forever,
thus it brought us away

5 years in the making,
it stays the same,
in the momory stream ,
it shall remain...
--------------------------------------------------
wrote by Alfian
inspire by friends/classmates/teachers/memory